Buletin Informativ

Anunt recrutare grup tinta Proiect "ANTREPRENORIAT – solutie durabila pentru ocupare"

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati va informeaza ca a inceput recrutarea grupului tinta pentru grupa 3 a cursurilor GRATUITE de Competente antreprenoriale organizate in cadrul proiectului cu titlul „ANTREPRENORIAT – Solutie durabila pentru ocupare”, cod SMIS2014+: 105344, implementat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, in perioada 16.01.2018 – 15.01.2021.

Continuare »
Noul sistem de taxare a drumurilor in Slovenia aplicabil cu 1 aprilie 2018

Începând cu 1 aprilie 2018, Republica Slovenia va implementa un nou sistem de taxare a vehiculelor al căror gabarit depăşeşte 3,5 tone.

Continuare »
Alertă de înşelătorie emisă de CCI Covasna cu privire la o firmă germană

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a emis luni o „alertă de înşelătorie” ce vizează o firmă germană care a făcut victime în mai multe ţări din Europa, inclusiv România.

Continuare »
Ambasada Regatului Arabiei Saudite inaugureaza EXPORTAL

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila va aduce la cunoștință faptul ca Ambasada Regatului Arabiei Saudite ne-a informat cu privire la inaugurarea portalului EXPORTAL

Continuare »
Bugetul programelor de finanțare pentru IMM-uri,de 10 ori mai mare decât în 2016

Bugetul programelor de finanțare ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, aprobat în ședința de guvern de astăzi, este zece ori mai mare decât cel de anul trecut iar numărul estimat de beneficiari pentru anul 2017 este de 16.000, față de cei 990 de beneficiari din anul 2016.

Continuare »
Informare cu privire la emiterea Ordinului nr. 856/19.07.2016

Informare cu privire la emiterea Ordinului nr. 856/19.07.2016 privind modificarea si completarea Ordinului Ministrului Agriculturii si dezvoltarii rurale nr.763/2015 privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 PNDR.

Continuare »
Lansare de programe, de catre Ministerul Fondurilor Europene si MADRAP, spre consultare

S-a publicat, spre consultare, in data de 25 iulie 2016, de catre Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management a Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, a unei linii de finantare denumita "Solidar", cu o alocare de 20 milioane EUR din POCU.

Continuare »
Proiect de Lege parteneriat public-privat

Proiect de Lege parteneriat public-privat

Continuare »
Informare consultare publica

Informare cu privire la consultarea publica, care a avut loc in data de 25 iulie 2016, referitoare la continutul Ghidului Solicitantului – Conditii specifice, pentru apelul de proiecte "Romania Start-Up Plus", organizata de Autoritatea de Management a Prograului Operational Capital Uman (AM POCU), la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Continuare »
LANSARE Programul national multianual de microindustrializare si Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea IMM in mediul rural

Incepand cu data de 20.07.2016 ora 10.00 va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de afaceri in cadrul Programului national multianual de microindustrializare.

Continuare »
Scheme de minimis pentru sprjinirea IMM-urilor

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila are placerea sa va informeze cu privire la cele doua noi scheme de minimis pentru sprjinirea IMM-urilor, cu finantare din bugetul de stat, care au fost publicate in Monitorul Oficial 511/ 513 din 07.07.2016 si care urmeaza a fi lansate in cursul lunii iulie de catre Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Continuare »
Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism lanseaza:
  • PROGRAMUL COMERT 2016
  • PROGRAM NATIONAL FEMEIA MANAGER 2016
Continuare »
Ministerul Finanțelor Publice anunță deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza H.G. nr.807/2014

Ministerul Finanțelor Publice anunță deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfășura în perioada 11.07 - 22.08.2016.

Bugetul sesiunii este de 638 milioane lei, mai mare cu aproximativ 50% decât cel alocat sesiunii anterioare.

Continuare »
Misiune economica prilejuita de participarea la Forumul de afaceri "Romania-Liban-Africa", Beirut, Liban, 25 - 27 septembrie 2016

Invitatie

Am placerea sa va informez ca in perioada 25-27.09.2016, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in colaborare cu Ambasada Romaniei in Liban si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, organizeaza o misiune economica prilejuita de participarea la Forumul de afaceri "Romania - Liban - Africa" care se va desfasura la Beirut, Liban.

Continuare »
Forumul economic “FUTURE OF BUILDING”, 18 – 19 APRILIE 2016, Viena, Austria

În perioada 18-19 Aprilie 2016 va avea loc la Viena, Austria, la sediul Camerei Economice Federale a Austriei, forumul economic cu participare internaţională “FUTURE OF BUILDING”.

Continuare »
Forum de afaceri, 12 mai 2016, Minsk, Belarus

In data de 12 mai 2016, Camera de Cornert si Industrie a Romaniei (CCIR) organizeaza un forum de afaceri la Minsk, Belarus, cu ocazia desfasurarii celei de a doua sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economica dintre Belarus si Romania.

Continuare »
Gala deschidere Reprezentanta MUSIAD Turcia, 21 martie 2016, Bucuresti

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila va invita sa participati la Gala organizată in data de 21 martie 2016, orele 19:00 la Grand Rin Hotel Vitan, Bucuresti, cu ocazia deschiderii Reprezentantei Asociatiei Industriasilor si Oamenilor de Afaceri Independenti (MUSIAD) din Turcia.

Continuare »
Misiuni economice si comerciale externe din perioada aprilie - iunie 2016

Avem placerea de a va informa ca in primul semestru al anului 2016, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) prin Directia de Relatii Externe (DRE), va organiza urmatoarele misiuni economice si comerciale externe:

Continuare »
Forum Economic Româno – Ungar, 11 februarie 2016, CCIR

În ziua de 11 februarie a.c., la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a României – CCIR Business Center (Blvd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, Bucureşti), va avea loc un Forum Economic Româno – Ungar, desfăşurat cu ocazia organizării Comisiei Mixte Interguvernamentale.

Continuare »
Serviciul mondial cameral ChamberTrust

S-a lansat si in Romania serviciului ChamberTrust, un instrument de certificare a companiilor in vederea cresterii gradului de incredere pentru partenerii internationali la initiativa Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Continuare »
Ziua Romaniei la Expo Milano 2015 – 29 iulie 2015

Conform tradiției, fiecare țară participantă își alege o zi națională. În cazul țării noastre a fost aleasă data de 29 iulie, care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Național.

Continuare »
„Danube Region Business Forum 2015”, Austria, 1 – 2 octombrie 2015

In perioada 1-2 Octombrie 2015 Camera Economică Federală a Austriei (WKÖ) va organiza la Viena, la sediul central,  forumul economic cu participare internaţională “Danube Region Business Forum 2015”, aflat anul acesta la cea de a V-a ediţie.

Continuare »
Chestionar privind dificultăţile cu care se confruntă companiile româneşti în comerţul bilateral cu Statele Unite ale Americii

Camera de Comerţ şi Industrie a României urmăreşte, prin strategia de dezvoltare pentru anul 2015, să faciliteze accesul companiilor româneşti pe pieţele externe şi să promoveze exporturile, concomitent cu atragerea de investiţii străine.

Continuare »
Comunicat de presa

Bucureşti, 24 iunie 2015: Camera de Comerţ şi Industrie a României, prin preşedintele Mihai Daraban, şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prin ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu, au semnat, astăzi 24 iunie 2015, un protocol de colaborare în scopul dezvoltării educaţiei şi a formării profesionale iniţiale şi continue, precum şi a certificării calificărilor profesionale.

Continuare »
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Continuare »
Comunicat Camera de Comert si Industrie a Romaniei Pactul pentru Fiscalitate – lansare spre semnare publica

Bucuresti 22 iunie 2015: Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost, luni 22 iunie 2015, gazda evenimentului de lansare spre semnare publica a Pactului pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentantii institutiilor si organizatiilor partenere se angajeaza sa lucreze impreuna pentru a simplifica, eficientiza si stabiliza legislatia fiscala a Romaniei.

Continuare »
Lansare competitie POC, Axa prioritara 1– Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare

Autoritatea de Management a publicat Ghidul unic final (Sectiunile A-G), in cadrul Programului Operational Competitivitate (2014-2020) – Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor si a lansat competitiile pentru cererile de finantare.

Continuare »
Adunarea Generala a Clubului International al Marii Negre, 15 mai 2015, Galati

Vineri, 15 mai 2015, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila, domnul Stefan Fusea, a participat la Galati, la cea de-a 25-a Adunare Generală a Clubului Internaţional al Mării Negre (International Black Sea Club - IBSC), organizaţie care sprijină consolidarea şi dezvoltarea cooperării în afaceri în zona Mării Negre.

Continuare »
Evenimente internationale Europa si Asia, mai-octombrie 2015.

Austria

În perioada 20 - 21 mai 2015 va avea loc, la Viena, evenimentul Greet Vienna 2015 – Global Real Estate and Economy Talks, o platformă de networking, expoziţii şi conferinţe dedicate în principal sectorului imobiliar.

Evenimentul se va bucura de prezenţa unei delegaţii de companii din domeniul construcţiilor din Turcia, precum şi de participarea unor dezvoltători imobiliari din Bahrain, Qatar şi Arabia Saudită.

Continuare »
Invitatie participare Seminar Managementul platilor in afacerile internationale, 4-5 iunie 2015

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila va invita sa participati la Seminarul “Managementul platilor in afacerile internationale”, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in parteneriat cu Institutul Bancar Roman, eveniment care se va desfasura in perioada 4-5 iunie 2015, la Sala Basarabia din cadrul CCIR Business Center.

Continuare »
Guvernul Romaniei lanseaza proiectele de proceduri/programe pentru anul 2015

Guvernul Romaniei, prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, lanseaza proiectele de proceduri/programe pentru anul 2015.

Continuare »
Expo Milano 2015, Italia, 1 mai - 31 octombrie 2015

In perioada 1 mai - 31 octobrie 2015 se va desfasura in Italia, Expozitia Universala “Expo Milano“ cu tema "Hrănirea planetei, energie pentru viaţă" unde vor participa peste 140 de tari şi peste 20 de milioane de vizitatori.

Continuare »
EU - Africa B2B, Mons, Belgia, 6 – 8 mai 2015

În perioada 6-8 mai 2015 va avea loc, în Mons, Belgia, prima ediţie a EU - Africa B2B, cel mai mare eveniment de business dedicat amplificării relaţiilor de cooperare dintre companiile din Europa şi Africa.

Continuare »
Conferinţa ELC „China şi Europa – Leadership în globalizarea secolului 21” Bled, Slovenia, 4 – 5 iunie 2015

European Leadership Center organizează, în perioada 4-5 iunie 2015 la Bled, Slovenia, conferinţa ELC „China şi Europa – Leadership în globalizarea secolului 21” cu intenţia de a promova dialogul dintre entităţile guvernamentale şi non-guvernamentale (atât companii cât şi organizaţii de afaceri) privind repoziţionarea Chinei dint-un actor victimă a globalizării într-un lider al lumii globalizate şi multipolare.

Continuare »
Semnarea protocolului de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Ministerul Afacerilor Externe

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban şi Ministrul Afacerilor Externe, dl. Bogdan Aurescu, au semnat marţi, 31 martie 2015, la sediul MAE, protocolul de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Ministerul Afacerilor Externe.

Protocolul are ca scop intensificarea dialogului, colaborării şi a sprijinului reciproc între cele două părţi pentru a spori eficienţa şi impactul prestaţiei economice a României în actualul context european şi global.

Continuare »
Vizita E.S Preşedintele Republicii Turce, domnul Recep Tayyip Erdoğan, la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Mihai Daraban, a fost miercuri, 1 aprilie, 2015, gazda unui important eveniment economic la care au participat E.S Preşedintele Republicii Turce, domnul Recep Tayyip Erdoğan şi premierul Victor Ponta. Evenimentul a fost marcat de semnarea unui Memorandum de Înţelegere între CCIR şi Consiliul Relaţiilor Economice Externe (DEIK) având ca obiectiv comun dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale şi susţinerea investiţiilor reciproce.

Continuare »
România vs. ţările UE: IMM-urile şi locul lor în economie, 31 martie 2015, Bucuresti

Bucureşti, 31 martie 2015: Camera de Comerţ şi Industrie a României şi publicaţia online cursdeguvernare.ro au organizat conferinţa „IMM-urile şi locul lor în economie: O abordare comparativă cu alte ţări UE. Drumul de la problemele noastre la soluţiile lor” astăzi, 31 martie 2015, la Amfiteatrul Al. I. Cuza – CCIR Business Center.

Continuare »
Invitatie seminar "Managementul platilor in afacerile internationale"

Va informam ca seminarul "Managementul platilor in afacerile internationale” a fost reprogramat pentru 16-17 aprilie, sala Basarabia, CCIR Business Center.

Continuare »
Calendarul lansarii apelurilor de propuneri de proiecte

Ministerul Fondurilor Europene a publicat calendarul lansării apelurilor de propuneri de proiecte în perioada imediat următoare, aşa cum a precizat că va proceda în cadrul ultimelor reuniuni ale Comitetelor de Monitorizare ce s-au desfăşurat în luna februarie.

Continuare »
Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei - proiect

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a lansat în consultare publică proiectul de Strategie de dezvoltare teritorială a României (SDTR).

Continuare »
Invitatie conferinta IMM-urile şi locul lor în economie

Camera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu publicaţia Cursdeguvernare.ro şi Camera de Comerţ Italiană pentru România vă invită să participaţi la conferinţa:

“IMM-urile şi locul lor în economie: O abordare comparativă cu alte ţări UE. Drumul de la problemele noastre la soluţiile lor ”

Continuare »
Parteneriat de afaceri romano-turc, 1 aprilie 2015, Hotel DEL MAR, Mamaia

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa prin Centrul Enterprise Europe Network Constanta în colaborare cu TIM - Asociaţia Exportatorilor din Istanbul Turcia au plăcerea de a vă invita la evenimentul

Parteneriat de afaceri româno-turc

care se va desfăşura în ziua de miercuri, 1 aprilie a.c., la sala de conferinţe a hotelului DEL MAR din Mamaia, începând cu ora 09.30.

Continuare »
Intalnire cu dl. Catalin Beciu, secretar de stat in MEIMMMA

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila a organizat joi, 12 martie 2015, ora 11.30 o intalnire cu dl.Catalin Beciu, secretar de stat in Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, unde s-au pus in discutie probleme legate de noul Cod Fiscal si masuri de sprijin pentru IMM-uri.

Continuare »
Conferinţa internaţională de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2015, 4-6 iunie 2015, Vidraru, Arges

Camera de Comerţ şi Industrie a României vă invită să participaţi la „Conferinţa internaţională de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2015, ediţia a IV- a”, ce se va desfăşura în perioada 4-6 iunie 2015, la Hotel Posada Vidraru, jud. Argeş.

Continuare »
Propuneri de amendamente la Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala

Camera de Comerţ şi Industrie a României a derulat o consultare cu Sistemul Cameral, în luna februarie a.c., în contextul lansării în dezbatere publică de către Ministerul Finanţelor Publice a noilor proiecte de acte normative privind Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală.

Continuare »
Invitatie intalnire cu domnul Catalin Beciu, secretar de stat in Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri

La invitatia Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila, in data de 12.03.2015, ora 11.30, la sediul Regiei Autonome Administratia Zonei Libere Braila din str. Anghel Saligny nr.24, va avea loc o întâlnire de informare cu domnul Catalin Beciu, secretar de stat in Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.

Continuare »
Invitatie dezbatere privind Identificarea Oportunităţilor de Afaceri şi Investiţii în Judeţul Brăila

Avem deosebita onoare să vă invităm la dezbaterea publică privind Identificarea Oportunităţilor de Afaceri şi Investiţii în Judeţul Brăila, în cadrul celei de-a şasea ediţii a dezbaterilor „Parteneri pentru Dezvoltare”, organizată de Curierul Naţional şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România, în data de 5 martie 2015, în Sala Mare a Palatului Administrativ Brăila, începând cu ora 11.00.

Continuare »
Forum International Futurallia, Centrul Expozitional Romexpo, 10-12 iunie 2015

Avem onoarea sa va aducem la cunostinta ca Uniunea Camerelor de Comerţ Internationale Bilaterale Romania - Franţa in parteneriat cu Centrul de Afaceri Francez, ABC OPREA HOLDING & ASSOCIATES SA organizeaza cel mai important Forum International FUTURALLIA Bucureşti, in perioada 10 - 12 Iunie 2015 la Romexpo Bucureşti.

Continuare »
PROGRAMUL TRANSNATIONAL DUNAREA 2014-2020

Guvernul a aprobat printr-un memorandum, în şedinţa din data de 18.02.2015, negocierea şi semnarea de către România a Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020, succesorul Programului de Cooperare Transnaţională Sud-Estul Europei (SEE), desfăşurat în perioada 2007-2013.

Continuare »
PROTOCOL DE COLABORARE CCIR SI CNIPMMR

Camera de Comerţ şi Industrie a României a semnat, în data de 17 februarie 2015, un Protocol de Colaborare cu Consiliul Naţional al întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în scopul consolidării şi dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii din ţara noastră.

Continuare »