Buletin Informativ

Intalnire cu dl. Catalin Beciu, secretar de stat in MEIMMMA

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila a organizat joi, 12 martie 2015, ora 11.30 o intalnire cu dl.Catalin Beciu, secretar de stat in Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, unde s-au pus in discutie probleme legate de noul Cod Fiscal si masuri de sprijin pentru IMM-uri.

In deschidere, dl Ştefan Fusea, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Brăila, a explicat că este binevenită o dezbatere publică a noului Cod Fiscal, accentuand faptul ca CCIA Braila  va înainta oficialului o listă cu principalele probleme în privinţa cărora se aşteaptă soluţii prin noul Cod: "Propunem, printre altele, modificarea legislaţiei achiziţiilor publice, în sensul că, de exemplu, criteriul preţul cel mai mic să fie înlocuit cu cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnico-economic, dar şi să se solicite în mod expres experienţă similară, bonitatea firmei, dotări tehnice, personal specializat".

Dl Catalin Beciu s-a arătat optimist în ce priveşte efectele implementării în varianta supusă dezbaterii publice a proiectului de cod, subliniind că, în opinia sa, este pentru prima dată din 1990 pana in prezent când se schimbă raportul de forţe între Fisc şi mediul de afaceri, favorabil acestuia din urmă.

Intalnirea s-a bucurat de o buna prezenta din partea agentilor economici din Braila. La final parcipantii si-au manifestat aprecierea cu privire la tematica abordata si oportunitatea organizarii unei astfel de intalniri in contextul legislativ actual.

Discutie probleme legate de noul Cod Fiscal si masuri de sprijin pentru IMM-uri

Back