Buletin Informativ

Misiuni economice si comerciale externe din perioada aprilie - iunie 2016

Avem placerea de a va informa ca in primul semestru al anului 2016, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) prin Directia de Relatii Externe (DRE), va organiza urmatoarele misiuni economice si comerciale externe:

 1. Forumul de Afaceri Romania-Liban-Africa de Vest care va avea loc in perioada 10-12 aprilie 2016, cu ocazia vizitei in Liban a domnului Vlad Vasiliu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri
  Evenimentul isi propune urmatoarele objective:
  • facilitarea patrunderii pe piata libaneza si africana a oamenilor de afaceri romani, prin intermediul oamenilor de afaceri libanezi stabiliti in Africa de Vest;
  • stabilirea de parteneriate intre oamenii de afaceri romani si libanezi;
  • identiicarea de modalitati concrete pentru realizarea de investitii in parteneriat in Romania (de catre oamenii de afaceri libanezi), respectiv in Liban (de catre oamenii de afaceri romani).

  Agenda orientativa a evenimentului cuprinde: sesiunea oficiala de deschidere a Forumului, reuniune de lucru la Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Beirut si Muntele Liban, intalniri profesionale B2B si vizitarea unor obiective reprezentative pentru Liban.

  Partea libaneza va suporta cheltuielile pentru organizarea actiunilor comune din program.

  Contact pentru detalii si participare: Stefan Voinea, stefan.voinea@ccir.ro; tel.0374474409.

 2. Forumul de afaceri trilateral Ucraina-Romania-R. Moldova in perioada 21-22.04.2016, la Cernauti.

  Evenimentul va cuprinde sesiuni plenare, discutii B2B si vizite la obiective industriale din zona Cernauti.

  Domeniile de interes sunt: agricultura, domeniul farmaceutic, domeniul chimic si turism.

  Contact pentru detalii si participare: Petru Russu, petru.russu@ccir.ro; tel. 0374474358.

 3. Forumul economic bilateral Belarus-Romania in data de 12 mai 2016, organizat cu prilejul celei de-a doua sedinte a Comisiei Interguvernamentale de Cooperare Economica Belarus - Romania. Evenimentul va avea loc la Minsk.

  Contact pentru detalii si participare: Petru Russu, petru.russu@ccir.ro; tel. 0374474358.

 4. Cea de a 2-a editie a Expozitiei pentru Investitii si Comert; China-Europa Centrala si de Est (ECE) dc la NINGBO,China, in prima decada a lunii iunie 2016.

  Delegatia romana la acest eveniment va fi condusa de domnul COSTIN BORC, viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

  Produsele care se doresc a fi expuse de catre tarile ECE sunt, in principal, produse care se adreseaza direct consumatorilor chinezi, respectiv agro-alimentare, bauturi, produse de artizanat, produse de uz casnic, mobila, electrice ┬ži electrocasnice etc.

  Contact pentru detalii si participare: Stefan Voinea, stefan.voinea@ccir.ro; tel.0374474409.

Back